Château Marquisat la Pérouse

Vingården Château Marquisat La Pérouse er på 13 ha og ligger i Berson, 35 km nord for Bordeaux. Vinstokkene dekker et område på 10 ha og er alle på Appellation Contrôlée Côtes de Bordeaux -området.

Terroir og tradisjoner

Château Marquisat La Pérouse er en 13 ha vingård som ligger i Berson, 35 km nord for Bordeaux.
Vinstokkene som dekker et område på 10 ha er alle på Appellation Contrôlée Blaye, Côtes de Bordeaux-området.

Historie

Selv om vinstokkene har vært i Blayais siden gallisk-rumensk tid, dateres de aller første på eiendommen tilbake til 1831. Vingården måtte da lide den forferdelige phylloxera-krisen, før den ble kjøpt i 1939 av Almuzara-familien. Med respekt for naturen og tradisjoner var disse opplyste eierne i stand til å motstå fristelsen til intensivt landbruk. De brukte aldri ugressmidler eller kunstgjødsel i vinmarkene sine. Tvert imot forsøkte de å produsere en helt naturlig vin uten tilsetningsstoffer. Det er denne tradisjonen og kunnskapen de ønsket å videreføre da de kjøpte eiendommen i juli 2011.

Terroiret

Eiendommen har en ideell beliggenhet, i en åsside, ved foten av Mont Grand-Pierre, det høyeste punktet i Blayais.
På toppen av eiendommen er det hovedsakelig leire og – kalkstein holdig jordsmonn, og dette er spesielt godt egnet for Merlot og Cabernet-Sauvignon druer. De nedre jordstykkene egner seg best for hvite Sauvignon og Semillon druer.
Fra et klimatisk synspunkt drar de god nytte ut av det fuktige klimaet fra havet, og antall soldager, som er mer enn 240 dager i året.

Sunn og levende

De benytter kun druer fra biodynamisk landbruk, dvs ingen spor av plantevernmidler og en levende og sunn innhøsting med deres egen «lokale» gjær​.  Dette gir en skånsom vinproduksjon, uten tilsatte kjemikalier

Søk

Søk