Domaine Arnoux Père & Fils
Historie

I flere generasjoner har Domaine Arnoux Père & Fils holdt til i landsbyen Chorey-lès-Beaune. Her viderefører de sine tradisjoner for burgundvin. Vingården ble grunnlagt av René Arnoux, og senere tok hans barn Michel og Rémi over. De har utvidet og utviklet stedet siden overtagelsen. I 1990 ble Pascal tatt med i prosjektet av sine onkler, og han produserte sin første årgang i 2007.

Siden dette har han ledet vingården, godt støttet av sin kone, Caroline. Pascal kombinerer  tradisjonell “savoir-faire” (fagkunnskap) og ny teknologi for å ta vare på vingården og kunne tilby viner av høy kvalitet.

Domaine Arnoux dekker i dag over 20 hektar, fordelt på landsbyene Chorey-lès-Beaune, Savigny-lès-Beaune, Aloxe-Corton, Beaune og Pernand Vergelesses. Disse ulike «klimaene» drar stor nytte av rike og egnede jordsmonn, og gir helt ulike vinkvaliteter (appellasjoner),  både regionalvin, landsbyvin, Premiers Cru og Grand Cru. Alle deres viner både høstes og lages og tappes på flaske i vingården.

Vingård

Å ta vare på vingården er fortsatt vår prioritet. Vi bestemte oss for å følge den bærekraftige vindyrkingsmetoden for å kunne garantere en høy kvalitet, hele veien fra vingården til ferdige flasker. Mer enn noen gang fortsetter vi å handle og bruke de minst skadelige produktene, for å behandle våre terroarer med respekt. Fra 2021 har eiendommen blitt sertifisert “Haute Valeur Environnementale”, beviset på vårt reelle miljøengasjement. Vedlikeholdet av jordsmonnet er helt nødvendig for å kunne bevare de ulike terroarene og deres mikroklimaer. Året rundt pløyer vi jordstykkene, for å forbedre strukturen i jordsmonnet.

Takket være driften og god beskyttelse av vingården, kan vi høste våre druer på sitt optimale modenhetsnivå. Vi beskjærer med «Guyot-metoden», og lager lange, fruktige stokker for å unngå sykdommer og for å spre innhøstningen. I tillegg er det nødvendig å jobbe med hendene også i vårsesongen, for eksempel med beskjæringen, da det tillater oss å tilpasse utbyttet og få druer av topp kvalitet.

Hver høst ankommer det cirka femti personer fra ulike franske regioner og land for å hjelpe til med drueplukkingen (alt for hånd). Selve druesorteringen er viktig og helt avgjørende for kvaliteten, og dette gjøres på et sorteringsbord midt i vingården.

 

 

Domaine Arnoux Chorey-lès-Beaune les Confrélins
AOC Chorey-lès-Beaune
2021
Kr 375
Horeca: Kr 284 (eks. mva)

Les mer

Søk

Søk