Domaine Guillot-Broux

Domaine Guillot-Broux har 17 hektar vinstokker i de tre landsbyene Cruzille, Grévilly og Chardonnay. De har to appellasjoner: Mâcon Cruzille og Mâcon Chardonnay. De fleste vinmarkene ligger i østvendte skråninger på leirholdig kalksteinsjord. De ulike geologiske formasjonene gir opphav til forskjellige terroarer, noe som resulterer i påfallende forskjellige viner.
Jordsmonnet i Cruzille får spesielt frem mineralske smaker, og produserer viner som trenger relativt lang tid på å modnes. Vinmarkene i Grévilly og Chardonnay har en tendens til å ha dypere jordsmonn, og produserer viner som, når de drikkes unge, ofte er fruktigere og mer flatterende enn Cruzille-viner. De blir imidlertid mer komplekse etter flere års aldring.
Vinene fra hver vingård er vinifisert separat, men bare de beste vingårdene er valgt for enkelt vingård cuvées.

Denne produsenten har drevet økologisk helt fra starten, og har vært sertifisert økologisk siden 1991. De pløyer og bruker naturlige metoder for å bekjempe parasitter, grønngjødsel, organisk gjødsel (for å mate jorda og ikke vinrankene) og mineralsprayer med stabile aktive molekyler, som ikke etterlater rester i vinene.
Å respektere jorda på denne måten gjør at vinrankene kan absorbere alle elementene de trenger for å være sunne og balanserte, og dermed produsere sunne, balanserte viner. Sykdom i vinrankene skyldes vanligvis en ubalanse i naturen, og i bevissthet om dette søker Domaine Guillot-Broux derfor å opprettholde den rette balansen i stedet for å behandle konsekvensene.

 

No results found.

Søk

Søk