Château Haut-Claverie
Aroma av fersken, honning, og streif av appelsin. Rund og rik på smak, meget frisk med harmonisk avslutning. Produsert av håndplukkede druer med Botrytis (edelråte). Sertifisert HVE nivå 3 siden 2019-årgang «Haut Valeur Environnementale” (HVE) «Haut Valeur Environnementale” eller HVE som det forkortes med betyr direkte oversatt høy miljøverdi. Dette er en sertifisering brukt i Frankrike satt opp i 3 nivåer. Når du er ferdig sertifisert Level 3 kan du deklarere din miljøsertifisering i kommunikasjon og på emballasje. Dette er det høyeste nivå av miljøsertifisering innen jordbruk. HVE er generelle prinsipper for miljøsertifisering av jordbruksbedrifter som omfatter fire områder; planter og vekst, bevaring av biologisk mangfold, kunstgjødselsstyring og kvantitativ vannforvaltning. Det er etablert tre nivåer. Enkelte miljøtilnærminger kan være lik et nivå 2 av miljøsertifiseringen. Nivå 1: Det første nivået av miljøkrav tilsvarer samsvar med gode landbruks- og miljøforhold. Det blir bekreftet av et rådgivende organ for landbruket. Operatøren må også foreta en evaluering av operasjonen med hensyn til nivånivået på andre nivå eller med hensyn til terskelverdiene for miljøprestasjoner på tredje nivå. Nivå 2: Sertifiseringen på andre nivå, kalt “miljøsertifisering av gården”, vitner om at hele gården overholder miljøkravene som fremgår av en standard som særlig tar sikte på: – Identifisere og beskytte på gården de viktigste områdene for å opprettholde biologisk mangfold; – Tilpass bruken av plantebeskyttelsesmidler i henhold til målet; – Lagre gjødsel og begrunnelse så nøye som mulig for å imøtekomme plantenes behov, for å garantere et tilfredsstillende utbytte og kvalitet, samtidig som lekkasjer i det naturlige miljøet begrenses; – Optimalisere vanntilførselen til avlinger, avhengig av vannstatus i jorda og plantens behov. Det er en middelplikt. Nivå 3: Sertifiseringen på tredje nivå vitner om respekten, for hele landbruksdriften, for miljøprestasjonsterskler relatert til biologisk mangfold, plantesunnheysstrategien, styring av gjødsling og vannressurser, målt enten av sammensatte indikatorer, eller ved globale indikatorer. Det er resultatplikt. Bruken av HVE i kommunikasjon er strengt forbeholdt de som har oppnådd denne sertifiseringen tredje 3. nivå
Kr 175
Horeca: Kr 131 (eks. mva)

Friskhet

Fylde

Garvestoffer

Frankrike
AOC Sauternes
80 % Sémillon, 20 % Sauvignon blanc.
2019
Holdbarhet: nå til 60 år
0,75l / Sukker: 86,2 g./l. / Syre: 5,8 g./l. / 13,5 %
Aroma av fersken, honning, og streif av appelsin. Rund og rik på smak, meget frisk med harmonisk avslutning
Apéritif, and- eller gåselever (gjerne med fiken-syltetøy), blåmuggost (roquefort, stilton, gorgon­zola, …), fruktdesserter, terter (gjerne tarte tatin- karamellisert eplekake). Et glass Sauternes er også kjent for å være en flytende dessert i seg selv. Passer veldig bra til makroner og enkle smørkaker (hjemmebakt selvsagt).
Varenummer: 1494202
Kategori: Basis

I Sauternes-distriktet går det en 97 km lang elv som heter Ciron. Denne elven er veldig viktig for utviklingen av Botrytis cinerea. Hver natt sprer det seg en tett tåke over hele Sauternes-distriktet (bildet). Den høye fuktigheten i luften setter seg på druene i området som utvikler edelråtne. Tåken begynner rundt midtnatt til solen kommer frem om morningen. Da tørkes druene og det blir små sprekker i skinnet.
Hver dag blir det samme prosess, og til slutt blir det en slags rosin som står igjen på vinstokkene. Den plukkes og presses – saften som kommer ut derifra er mørkbrun/oransje og fylt av naturlig sukker.

Dagbladet 25. september 2015, Terningkast 6, 87 poeng: En frisk og god Sauternes til en meget gunstig pris

A-magasinet 22.09.2017 terningkast 6, løp og kjøp! På vestsiden lager de også søtviner som har satt standarder i århundrer. Dessverre er det umoderne nå, men til denne prisen håpet jeg du ville smake likevel! Ravfarget nytelse, som smaker av appelsin, aprikos, og honning. Prøv til eplekake, karamelldessert eller ost.

A-magasinet 24. nov. 2017. Terningkast 6 Denne søtvinen trenger du bare en liten klunk av for å sette en gullramme rundt måltidet. Ravfarget nytelse som smaker appelsin, aprikos og honning. VG 10.03.18: Ukens halvflaske. 86 poeng. Terningkast 5. Klassisk søtvin fra Sauternes som dufter av sitron, multer, karamelliserte hasselnøtter og marsipan. Oppleves som søt og fyldig, men samtidig med god syrlighet.

A-magasinet 11.10.2019. Terningkast 6. Duft av appelsin, honning og aprikos. Ettersmak som minner om appelsinskall. Ravfarget og deilig smaksbombe. Går utmerket til eplekake og andre desserter. Eller hva med blåmuggost og et lite avkjølt glass av denne? Nydelig!

Produsent

Château Meyney 2011
AOC Saint-Estèphe
2011
Kr 469,90
Horeca: Kr 357 (eks. mva)

Les mer

Château d’Armailhac 2008
AOC Pauillac
2008
Kr 995
Horeca: Kr 756 (eks. mva)

Les mer

Duluc de Branaire-Ducru 2016
AOC Saint-Julien
2016
Kr 409,90
Horeca: Kr 310 (eks. mva)

Les mer

Joséphine de Boyd 2012
AOC Margaux
2012
Kr 339,90
Horeca: Kr 257 (eks. mva)

Les mer

Château Léoville Poyferré 2016
AOC Saint-Julien
2016
Kr 1575
Horeca: Kr 1200 (eks. mva)

Les mer

Joséphine de Grand-Puy Ducasse 2011
AOC Pauillac
2011
Kr 339,90
Horeca: Kr 257 (eks. mva)

Les mer

Relaterte

Château Meyney 2011
AOC Saint-Estèphe
2011
Kr 469,90
Horeca: Kr 357 (eks. mva)

Les mer

Château d’Armailhac 2008
AOC Pauillac
2008
Kr 995
Horeca: Kr 756 (eks. mva)

Les mer

Duluc de Branaire-Ducru 2016
AOC Saint-Julien
2016
Kr 409,90
Horeca: Kr 310 (eks. mva)

Les mer

Joséphine de Boyd 2012
AOC Margaux
2012
Kr 339,90
Horeca: Kr 257 (eks. mva)

Les mer

Søk

Søk