Friskhet
Fylde
Garvestoffer
I Sauternes-distriktet går det en 97 km lang elv som heter Ciron. Denne elven er veldig viktig for utviklingen av Botrytis cinerea. Hver natt sprer det seg en tett tåke over hele Sauternes-distriktet (bildet). Den høye fuktigheten i luften setter seg på druene i området som utvikler edelråtne. Tåken begynner rundt midtnatt til solen kommer frem om morningen. Da tørkes druene og det blir små sprekker i skinnet.
Hver dag blir det samme prosess, og til slutt blir det en slags rosin som står igjen på vinstokkene. Den plukkes og presses – saften som kommer ut derifra er mørkbrun/oransje og fylt av naturlig sukker.
Dagbladet 25. september 2015, Terningkast 6, 87 poeng: En frisk og god Sauternes til en meget gunstig pris
A-magasinet 22.09.2017 terningkast 6, løp og kjøp! På vestsiden lager de også søtviner som har satt standarder i århundrer. Dessverre er det umoderne nå, men til denne prisen håpet jeg du ville smake likevel! Ravfarget nytelse, som smaker av appelsin, aprikos, og honning. Prøv til eplekake, karamelldessert eller ost.
A-magasinet 24. nov. 2017. Terningkast 6 Denne søtvinen trenger du bare en liten klunk av for å sette en gullramme rundt måltidet. Ravfarget nytelse som smaker appelsin, aprikos og honning. VG 10.03.18: Ukens halvflaske. 86 poeng. Terningkast 5. Klassisk søtvin fra Sauternes som dufter av sitron, multer, karamelliserte hasselnøtter og marsipan. Oppleves som søt og fyldig, men samtidig med god syrlighet.
A-magasinet 11.10.2019. Terningkast 6. Duft av appelsin, honning og aprikos. Ettersmak som minner om appelsinskall. Ravfarget og deilig smaksbombe. Går utmerket til eplekake og andre desserter. Eller hva med blåmuggost og et lite avkjølt glass av denne? Nydelig!
Produsent
Les mer
Les mer
Les mer
Les mer
Les mer
Les mer
Les mer
Les mer
Les mer
Les mer
Les mer
Les mer
Tlf. +47 24 11 17 20,
Mobil: +47 97 59 53 40
post@vinhusetnofra.no
Karenslyst Allé 10,
P.B. 431, Skøyen ,
0213 Oslo
© All Rights Reserved 2022