Get Adobe Flash player

Vin, det er livet"

Denne boken er ikke ment å være et oppslagsverk om vin, snarere tvert imot en personlig bok med store og små historier og betraktninger om vin, tolket i mitt hode og påvirket av min gane og min fascinasjon for vin. Og selvfølgelig nettopp om og for vin, fordi denne mytiske drikken er og alltid har vært, så mye mer enn en alkoholholdig drikk.

Den har vært brukt i mystiske, religiøse og humanistiske sammenhenger, og vært kilde til betydelig glede og inspirasjon, men også et middel til å skape makt, penger og sosial anerkjennelse. «Vin, det er livet», skrev filosofen Horatius i året 47 før Kristus.

Og selv om det har gått en god del år og ganske mye har skjedd siden den kloke og livsbejaende grekeren skriblet dette ned på sin papyrusrull, vil jeg hevde at vin, det er fortsatt livet — to tusen og noen år senere. 

Som vinhandler og vinnyter overrasker jeg knapt noen ved å påstå at min tilværelse, mitt liv, i stor grad dreier seg om vin, både praktisk, mentalt og åndelig. Men slik har også vinens historie vært gjennom de siste par tusen årene. Å lete etter vinens spor i tiden er nesten som å lete etter menneskehetens historie og opprinnelse. Litt som å lete etter Den hellige gralen (som jo for øvrig også ble brukt til vin ...)!

Tilfeldig? Neppe! Jeg ønsker deg en god reise i min/vår vinverden! 

Nicolas Mahé de Berdouaré Vinhandler

Marchand de vins 

“Drikk oftere, mindre og bedre”

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 

"Drømmer du nok"

”Gjør ditt liv til en drøm, og gjør din drøm til virkelighet” er hentet fra Le petit prince, og er forfatterens livsmotto. Om vi faktisk drømmer nok, er således blitt det gjennomgående temaet i denne boken – og Nicolas betrakter denne livskunsten via sitt forhold til vinen. Derfor får du både en personlig historie og en grunninnføring i det meste som har med vin å gjøre, særlig fransk vin, og mange bilder og eksempler fra Bordeaux. For alle som ønsker å utforske vinens vidunderlige verden, er denne boken en svært god begynnelse og inspirasjon.

Med en livsfilosofisk innstilling om å drømme nok og drikke godt, besøker forfatteren vinprodusenter for å finne de vinene som vil falle i smak. Kunnskapen om vinproduksjon og vinhandel er en arv han fører videre, via sin bestefar til oss, i denne boken. Vi får en kulturhistorisk innføring til vinen, en leksjon i tekst og bilder om betydningen av jordsmonn, klima, lagring, distrikter, blandinger og komposisjoner... som danner grunnlaget for å utforske vinens alder, aromaer, farger, smak eller usmak. 
Til slutt i boken har Nicolas tatt for seg det ofte besværlige valget av vin til ulike matretter, samt vin til ost og vin til desserter. Sist, men ikke minst, blir vi også introdusert for franske ord og uttrykk som beskriver vinen på ulike måter. Og litt språkundervisning skader vel heller ikke?
Forfatteren fremfører sitt budskap preget av fransk-norsk humor og med egne tegninger.

Så derfor: ”Drikk oftere, mindre og bedre”. 
Dersom dette fører til at du også realiserer noen av dine drømmer, – velbekomme og lykke til på reisen!

Nicolas Mahé de Berdouaré Vinhandler

Marchand de vins

“Drikk oftere, mindre og bedre”

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Copyright © 2015. All Rights Reserved. Vinhuset Nofra as