Denne uken åpnet vår nye hjemmeside, fylt opp med (v)inspirasjon og livslykke!

Kjære vinvenn,

Som fersk 17-åring snuste jeg – på min fars oppfordring – en vakker dag lenge og grundig på en fyldig, fruktig vin fra Médoc og fikk en sterk sanselig åpenbaring. Anledningen var et familieselskap i Bordeaux. Idet jeg snuste på vinen i glasset, skjedde det noe ganske uventet. Da jeg pliktskyldigst og forskriftsmessig hadde rotert vinen i glasset og stakk nesen nedi for å snuse, skjedde det en aromatisk eksplosjon i hele hodet.

Det var som et filmøyeblikk der du ser helten i hundrevis av bilder innom hjernen, på ett sekund. Plutselig innså jeg klart og tydelig at alle de tingene jeg satte høyest i livet, var konsentrert i dette ene glasset; naturen og årstidenes fascinerende skifter (jeg kunne lukte alle fire årstidene samtidig), kulturarv og kunst, historie og tradisjon (jeg kunne kjenne suset fra historien), og ikke minst glede og nytelse. Nesen min formelig vibrerte av lykke og sendte varme ilinger av fryd opp til hjernen!

Veien til det gode liv åpenbarte seg for meg der og da, rett og slett!

Det har nå gått 37 år siden denne herlige episoden. Men den lille flammen av lidenskap brenner fortsatt lystig i meg, og jeg er fortsatt ivrig på jakt etter flere spennende, ærlige viner som representerer det beste fra sitt distrikt.

Derfor er det med – om ikke barnlig, men i hvert fall ungdommelig – glede at jeg nå kan presentere våre helt nye hjemmesider for deg. Disse skal jeg selv oppdatere daglig, og lover å gjøre mitt ytterste for at du stadig skal finne (v)inspirasjon og livslykke hos oss!


No results found.

Quinta da Lapa Fernão og mat

Quinta da Lapa og Tejo området!

julens smak 2

«Julens smakstrender» 2023

LØRDAG 2. DESEMBER 2023 Kom i julestemning med oss på «Julens smakstrender»! 80 stands, gratis Riedel-vinglass, julens viner, øl, spekemat, oljer, oster, sauser, inspirasjon…
BaginBox

Pappvinen fyller hele 58 år!

UKENS VINTIPS: I 1988 lanserte Vinmonopolet pappvin. En fransk rødvin og en tysk hvitvin, begge på tre liter, samt en tiliters BiB med fransk rødvin var de første i markedet. Emballasjen…

Søk

Søk

Abonner på våre vintips