Nicolas sine vinforedrag.

Vinens verden er spennende og mangfoldig. Jeg ble født inn i en gammel, tradisjonsrik vinhandler-familie i Bordeaux, og har hele livet vært fascinert av vinens rolle i vår kultur og historie. For meg er vinproduksjon alkymi hvor vinen forteller historien om klima, jordsmonn og bondens evner til å foredle druene. Vin er et levende produkt og et nytelsesmiddel som har vært brukt av mennesket i årtusener.

Jeg liker å møte mennesker i avslappede omgivelser for å snakke om vin, og fortelle mine historier fra mange år som vinhandler. Noen ganger drar jeg på besøk til små vinklubber, og andre ganger besøker jeg større firmaer. Interessen for å lære mer om vin er felles hos alle.

Vil du lese litt mer om meg. vennligst trykk HER

Verdens beste vindommer / «Best benchmark’s taster 2019»

4. mai 2019 ble jeg kåret til verdens beste vindommer (vinsmaker) i årets Concours Mondial de Bruxelles. Hele 340 ekspertvindommerne deltok, fra til sammen 51 land fra hele verden! Dette er verdens eldste, største og mest anerkjente vinkonkurranse.

Jeg er veldig glad for å kunne representere Norge i en slik konkurranse, og en slik æresbevisning har ingen nordmann fått tidligere. Med dette føler jeg meg enda tryggere på at mine vinanbefalinger faktisk er både kvalifiserte og velfunderte. Noe som også er godt for våre kunder å vite.


Praktisk informasjon

Her finner du et par eksempler over foredragstemaer jeg har holdt de siste årene:

  1. Innføring til vinsmaking for nybegynnere.
  2. Det gode liv/vin sin historie de siste 11.000 år.
  3. Bordeaux- et eksotiske reisemål.
  4. Champagne: en reise i bobler.
  5. Rosévin: Verdens eldste vin!
  6. Jura og ost
  7. Vin & dessert: dessertviner er ikke bare viner til dessert.
  8. Vin & ost: den vanskeligste kombinasjon!
  9. Tour de France

Vin må bestilles og hentes av dere på deres nærmeste vinmonopolets butikk. av dere (dere får i god ti i forveien en detaljer liste fra meg). En flaske holder for ca. 10 personer.

Bøkene mine er til salgs og jeg sitter gjerne etter foredraget for å signere en personlig hilsen til dem man måtte ønske det.
Les mer om bøkene med å trykke HER.

Honorarer kan presiseres med å sende en mail til nicolas@vinhusetnofra.no om hva dere ønsker (når, hvor, hvem, antall deltakerne, formål …).
For foredrag utenfor Oslo må reisekostnader og eventuelt overnatting på hotell dekkes i tillegg.
Ta kontakt med meg dersom din vinklubb eller ditt firma ønsker å arrangere en annerledes vinsmaking!

Jeg treffes på telefon +47 46 54 69 66 eller e-post til nicolas@vinhusetnofra.no

Referanser