Champagne Drappier

Champagnehuset Champagne Drappier ble etablert i Champagne siden 1808. Jeg ble kjent med Michel Drappier og hans flotte champagne på en messe i Belgia, helt tilbake i 1993. Jeg smakte på champagnene og falt ikke bare for dem, men også for filosofien bak produksjonen og selvsagt for menneskene. Drappier var først ute med å produsere noen cuvéer helt uten svovel, og de var også tidlig ute med å plante glemte eller utrydningstruede opprinnelige vinplantesorter fra Champagne. De produserer champagne så nær naturen som mulig; det føles i hver dråpe – og de høster mange nasjonale og internasjonaler priser.

CHAMPAGNE DRAPPIER er et helt spesielt champagnehus. Aase Jacobsen, sjefredaktør i bladet Apéritif/aperitif.no, skrev tidligere en lang artikkel om dette huset, med tittelen:

«Mest champagne for pengene!»

En av Norges mest solgte champagner er også en av dem som byr på mest for pengene. Takket være en kompromissløs produsent og et område som først nå oppnår den anseelse det fortjener. Champagne Drappier tilhører det rimeligere sjiktet av champagne, men det er ikke fordi den er laget av enklere råvarer eller med mindre grad av ressurser enn andre. Heller tvert om. Mesteparten av druene kommer fra Drappiers egne vinmarker i Aube, den sørlige delen av Champagne. Og Drappiers druer dyrkes tilnærmet biodynamisk.

  • CHAMPAGNE DRAPPIER er et av de få champagnehusene som fremdeles eies av en familie. Det har det vært siden 1808 (åtte generasjoner i samme familie).
  • DRAPPIER har et unikt jordsmonn rundt landsbyen Urville. Jordsmonnet på den ene siden av landsbyen er helt likt det man finner i de beste rødvinsappelasjonene i Burgund (Côtes de Nuits, Gevrey-Chambertin), hvilket er en stor fordel siden de bruker mest Pinot-Noir-druer i sine champagner. Jordsmonnet på den andre siden er helt likt det man finner i Chablis Grand Cru, og egner seg dermed veldig godt til de fire hvite druene: Chardonnay, Arbanne, Pinot Blanc Vrai og Petit Meslier.
  • DRAPPIER er opptatt av å produsere champagne som er så «ren» som mulig, og de er det vinhuset som bruker minst svovel i sine champagner. Dette gir deg som kunde «hodepinefri-garanti».
  • DRAPPIER produserer 100 % av sin «liqueur d’expédition» selv, og de skal være minst 10 til 15 år gamle (liqueur d’expédition benyttes til dosering av champagne).
  • CHAMPAGNE DRAPPIER er det første huset i Champagne med null-CO2-utslipp. Champagne Drappier produserer etter en biodynamisk filosofi og har nå søkt om sertifisering.
  • PRISEN ER USLÅELIG! Vi lanserte den til 239,90 i 1997, og den koster 25 år senere bare 339,90 ­på Vinmonopolet.

 

 

Søk

Søk