Champagne Drappier

Etablert i Champagne siden 1808. Jeg ble kjent med Michel Drappier og hans flotte champagne på en messe i Belgia, helt tilbake i 1993. Jeg smakte og falt for både champagnene, filosofien bak produksjon og selvsagt menneskene. Drappier har vært først ute med å produsere noen cuvéer helt uten svovel og de var også tidlig ute med å plante glemte eller døende opprinnelige vinplanter fra Champagne. De produserer champagne så nær som mulig naturen og det føles i hver dråpe. De innhøster mange nasjonale og internasjonaler priser.

Champagne Drappier skiller seg fra de fleste andre champagnehus fordi:

CHAMPAGNE DRAPPIER er et helt spesielt champagnehus, og Aase Jacobsen, sjefredaktør i bladet Apéritif/aperitif.no,  skrev tidligere en lang artikkel med tittelen:

«Mest champagne for pengene!»

En av Norges mest solgte champagner er også en av de som byr på mest for pengene. Takket være en kompromissløs produsent og et område som først nå oppnår den anseelse det fortjener. Champagne Drappier tilhører det rimeligere sjiktet av champagne, men det er ikke fordi den er laget av enklere råvarer eller med mindre grad av ressurser enn andre. Heller tvert om. Mesteparten av druene kommer fra Drappiers egne vinmarker i Aube, den sørlige delen av Champagne. Og Drappiers druer dyrkes tilnærmet biodynamisk

  • CHAMPAGNE DRAPPIER er et av de få champagnehusene som fremdeles eies av en familie. Det har det vært siden 1808 (8 generasjoner med samme familie).
  • DRAPPIER har et unikt jordsmonn rundt landsbyen Urville. Det er på den ene siden helt likt det man finner i de beste rødvin appelasjonene i Burgund (Côtes de Nuits, Gevrey-Chambertin), og er en stor fordel siden de bruker mest Pinot-Noir druer i sine champagner. Jordsmonnet på den andre siden er helt likt det man finner i Chablis Grand Cru, og egner seg dermed veldig godt til de 4 hvite druene: Chardonnay, Arbanne, Pinot Blanc Vrai og Petit Meslier.
  • DRAPPIER prøver å produsere champagne som er så «ren» som mulig og de er det huset som bruker minst svovel i sine champagner. Dette gir deg som kunde: «Hodepinefri-garanti»
  • DRAPPIER produserer 100 % av sin «liqueur d’expédition» selv, og de skal være minst 10 til 15 år gamle (liqueur d’expédition benyttes til dosering av champagne).
  • CHAMPAGNE DRAPPIER er det første huset i Champagne med null-CO2  utslipp. Champagne Drappier produserer etter en bio-dynamisk filosofi og har nå søkt om sertifisering.
  • PRISEN ER USLÅELIG! Vi lanserte den til 239,90 i 1997 og den koster 25 år senere bare 339,90 ­på vinmonopolet.

 

 

Søk