Château Guiraud Grand Cru Classé en 1855

Château Guiraud med sin flott restaurant i Sauternes!

Dette slottet er en Grand Cru Classé, og en av de aller beste fra Bordeaux. Deres vingård er sertifisert biodynamisk, og deres 2009-årgang ble klassifisert i verdens ledende vinblad, Wine Spectator som verdens 5. beste vin (uavhengig av farge, land eller distrikt), og som den første vin fra Bordeaux. De produserer i Sauternes, både deilige tørre hvite viner og nydelige Sauternes.

I Sauternes-distriktet går det en 97-km lang elv som heter Ciron (bildet). Denne elven er veldig viktig for utviklingen av Botrytis cinerea. Hver natt sprer det seg en tett tåke fra til hele Sauternes-distriktet. Den høye fuktigheten i luften setter seg på druene i området som utvikler edelråtne. Tåken begynner rundt midtnatt til solen kommer frem om morningen. Da tørkes druene og det blir
små sprekker i skinnet. Hver dag blir det samme prosess, og til slutt blir det en slags rosin som står igjen på vinstokkene. Den plukkes og presses – saften som kommer ut derifra er mørkbrun/oransje og fylt av naturlig sukker.

Alle disse Sauternes passer til apéritif, and- eller gåselever (gjerne med fiken-syltetøy), blåmuggost (roquefort, stilton, gorgonzola, …), fruktdesserter, terter (gjerne tarte tatin- karamellisert eplekake). Et glass Sauternes er også kjent for å være en flytende dessert i seg selv. Passer veldig bra til makroner og enkle smørkaker (hjemmebakt selvsagt).

Restaurant La Chapelle de Guiraud er helt nydelig og er verdt et besøk.
Bestill gjerne et bord på www.lachapelledeguiraud.com

 

Søk

Søk