– en familie historie siden 1756 – En vingård i Bordeaux by
Château Picque-Caillou ligger ved portene til byen Bordeaux, i hjertet av Pessac-Léognan-appellasjonen, den historiske vuggen til alle Bordeaux-vingårdene.
Som nær nabo til de prestisjetunge Château Haut-Brion og Pape Clément, bærer denne vingården på 26 hektar, en indikasjon på terroiret! Den steinete jorda som stammer fra sedimenter fra den nærliggende Garonne-elven gjennom tusenvis av år.
En gang selve hjertet til den første vingården i Bordeaux, «Graves de Bordeaux» som omringet byen. Picque Caillou er i dag fortsatt en av de siste bastionene som står opp mot en altoppslukende byutvikling som ikke har respekt for jord eller historie.
Terroir
Med raskt drenerende grusjord og den raske oppvarmingsluften forårsaket av det omkringliggende bymiljøet, starter vindyrkingssesongen tidlig. Den raskt drenerende naturen til dette terroiret oppfordrer vinrankene til å dykke ned i en sunn, nesten ufruktbar underjord som muliggjør et dypt rotsystem. De best eksponerte tomtene er plantet med Cabernet-Sauvignon-sorten, som kan oppnå høyt nivå av modenhet her.
Vingård
- Jord og underjord: et lag av Günz-type pyreneisk grus.
- 22,50 hektar (56 dekar) plantet med røde druesorter: Cabernet-Sauvignon 60%, Merlot 35% og Petit Verdot 5%
- 3,25 hektar (8 dekar) plantet med hvite druesorter: Sauvignon Blanc 90% og Sémillon 10%
- Gjennomsnittsalder på vinrankene: 25 år
- Tetthet av vinplanter: Mellom 6.900 vinstokker per hektar og 10.000 vinstokker per hektar.
Vindyrkingsmetoder
Siden 2018 har vingården oppnådd HEV-sertifisering (High Environmental Value), et foretak som gjenspeiler vår bekymring for å beskytte biologisk mangfold og helsen til våre vinarbeidere. Biocontrol-produkter blir benyttet, og det er forbudt å bruke alle såkalte CMR-produkter (kreftfremkallende, mutagene, reproduksjonstoksiske).
- Tradisjonell pløying.
- Blandet Guyot og Single Guyot beskjæring.
- De-leafing på østsiden av raden i begynnelsen av juli.
- Beskjære/tynning i begynnelsen av august på veraison.
- Håndhøsting fordelt over en periode på rundt 6 uker.
- Høsting i små kasser for de hvite druene