En historisk juvel i Provence!
Château Roseline ligger sentralt plassert i Provence, kun 30 minutters biltur fra Saint-Tropez, Cannes Croisette, Gorges du Verdon og Aixen-Provence. Slottet er et tusen år gammelt «fristed» hvor gammel og moderne kunst trives i harmoni med produksjonen av de berømte vinene i Cru classé. Det hele begynte rundt en sjenerøs vannkilde, og vi vet, gjennom romaner av Giono og Pagnol, viktigheten av vann i Provence, og dette fikk en eremitt ved navn Roubaud til å pensjonere seg her i midten av det tiende århundre. I 1994 tok Bernard Teillaud over, med hensikt å gjøre den til en juvel innen vindyrking, og en kunstnerisk destinasjon. Klosteret ble totalrenovert under ledelse av arkitekten Jean-Michel Wilmotte. Aurélie Bertin Teillaud (Bernards datter) tok over ledelsen av denne vakre eiendommen, innstilt på å investere så mye som mulig i arbeidet for kvalitet og jakten på en særegen og ekte personlighet. «Å være midt i kulturen i et så eksepsjonelt sted, inspirerer til meditasjon og ettertanke, og er en invitasjon til å smake en svært raffinert palett av Côtes de Provence Cru Classé røde, rose og hvite viner.
Første Provence Cru classé som i 2023 er sertifisert «HVE nivå 3» (Haute valeur environnementale), «VE» (vignerons engagés) og biodynamisk!
«Haut Valeur Environnementale” eller HVE som det forkortes med betyr direkte oversatt høy miljøverdi. Dette er en sertifisering brukt i Frankrike satt opp i 3 nivåer. Når du er ferdig sertifisert Level 3 kan du deklarere din miljøsertifisering i kommunikasjon og på emballasje. Dette er det høyeste nivå av miljøsertifisering innen jordbruk.
HVE er generelle prinsipper for miljøsertifisering av jordbruksbedrifter som omfatter fire områder; planter og vekst, bevaring av biologisk mangfold, kunstgjødselsstyring og kvantitativ vannforvaltning. Det er etablert tre nivåer. Enkelte miljøtilnærminger kan være lik et nivå 2 av miljøsertifiseringen.
Nivå 1: Det første nivået av miljøkrav tilsvarer samsvar med gode landbruks- og miljøforhold. Det blir bekreftet av et rådgivende organ for landbruket. Operatøren må også foreta en evaluering av operasjonen med hensyn til nivånivået på andre nivå eller med hensyn til terskelverdiene for miljøprestasjoner på tredje nivå.
Nivå 2: Sertifiseringen på andre nivå, kalt “miljøsertifisering av gården”, vitner om at hele gården overholder miljøkravene som fremgår av en standard som særlig tar sikte på:
– Identifisere og beskytte på gården de viktigste områdene for å opprettholde biologisk mangfold;
– Tilpass bruken av plantebeskyttelsesmidler i henhold til målet;
– Lagre gjødsel og begrunnelse så nøye som mulig for å imøtekomme plantenes behov, for å garantere et tilfredsstillende utbytte og kvalitet, samtidig som lekkasjer i det naturlige miljøet begrenses;
– Optimalisere vanntilførselen til avlinger, avhengig av vannstatus i jorda og plantens behov. Det er en middelplikt.
Nivå 3: Sertifiseringen på tredje nivå vitner om respekten, for hele landbruksdriften, for miljøprestasjonsterskler relatert til biologisk mangfold, plantesunnheysstrategien, styring av gjødsling og vannressurser, målt enten av sammensatte indikatorer, eller ved globale indikatorer. Det er resultatplikt. Bruken av HVE i kommunikasjon er strengt forbeholdt de som har oppnådd denne sertifiseringen tredje 3. nivå
«Vignerons Engagés»
Vignerons en Développement Durable, an association set up in 2007 and backed by wine growers and producers, changes to the “Vignerons Engagés” (committed winegrowers) label. Founded on 37 commitments, the program incorporates environmental, economic and social dimensions that evolve as we learn more. It is based on an audit carried out by AFNOR, an external and independent organisation. This comprehensive, balanced program is the only one dedicated specifically for the world of wine and is updated on a continuous basis. Since it was first launched, it has benefited from the support of local, national and professional institutions.