KULTUR
Domaine Louis Métaireau Grand Mouton ligger mellom Sèvre og Maine, i hjertet av Muscadet Appellation, i kommunen Saint Fiacre sur Maine. Dens gamle vinstokker, hvorav de eldste ble plantet i 1937, er dypt forankret i et eksepsjonelt terroir bestående av gneis, granat og amfibolitt, som gir vinen dens mineralitet og friskhet. For å ivareta de gamle vinstokkene i mange år, skjer høstingen for hånd. Vi har også valgt å praktisere Reasoned Control, en miljøvennlig dyrkingsmetode som innebærer presis og permanent observasjon av vinstokkene våre.
VINIFIKASJON
Hva skjer i kjelleren etter innhøstingen som finner sted i september? Etter Ã¥ ha ligget pÃ¥ «lees» om vinteren i vÃ¥re betong- og glasskar, blir cuvéene nøye utvalgt før tapping pÃ¥ vÃ¥ren. Den virkelige settingen pÃ¥ bunnfall ble født fra en forfedres hÃ¥ndverkspraksis. Om vÃ¥ren, etter hver høsting, besto det i Ã¥ fjerne vinen over bunnfallet, uten noen forutgÃ¥ende manipulasjon eller filtrering. For Ã¥ videreføre denne tradisjonen tappes hoveddelen av produksjonen vÃ¥r i disse reglene, ved enkel naturlig tyngdekraft.
DELING
Deling og samvær er kulminasjonen av vÃ¥rt arbeid gjennom Ã¥ret. VÃ¥r eiendom ligger i hjertet av appellasjonen og i hjertet av vÃ¥re liv, mellom respekt for arven av kunnskap og innovasjoner. Vi er sikre pÃ¥ at god vin ikke bare er for kjennere, vi vil at vÃ¥r Muscadet skal nytes overalt og for alle. Dette er grunnen til at vÃ¥re Louis Métaireau Grand Mouton-cuvéer kan nytes over hele verden og ved alle anledninger; i en Tokyo- eller California-stjernerestaurant, en Parisisk brasserie, en loungebar i New York eller under en piknik …