Domaine du Grand-Mouton

KULTUR

Domaine Louis Métaireau Grand Mouton ligger mellom Sèvre og Maine, i hjertet av Muscadet Appellation, i kommunen Saint Fiacre sur Maine. Dens gamle vinstokker, hvorav de eldste ble plantet i 1937, er dypt forankret i et eksepsjonelt terroir bestående av gneis, granat og amfibolitt, som gir vinen dens mineralitet og friskhet. For å ivareta de gamle vinstokkene i mange år, skjer høstingen for hånd. Vi har også valgt å praktisere Reasoned Control, en miljøvennlig dyrkingsmetode som innebærer presis og permanent observasjon av vinstokkene våre.

VINIFIKASJON

Hva skjer i kjelleren etter innhøstingen som finner sted i september? Etter å ha ligget på «lees» om vinteren i våre betong- og glasskar, blir cuvéene nøye utvalgt før tapping på våren. Den virkelige settingen på bunnfall ble født fra en forfedres håndverkspraksis. Om våren, etter hver høsting, besto det i å fjerne vinen over bunnfallet, uten noen forutgående manipulasjon eller filtrering. For å videreføre denne tradisjonen tappes hoveddelen av produksjonen vår i disse reglene, ved enkel naturlig tyngdekraft.

DELING

Deling og samvær er kulminasjonen av vårt arbeid gjennom året. Vår eiendom ligger i hjertet av appellasjonen og i hjertet av våre liv, mellom respekt for arven av kunnskap og innovasjoner. Vi er sikre på at god vin ikke bare er for kjennere, vi vil at vår Muscadet skal nytes overalt og for alle. Dette er grunnen til at våre Louis Métaireau Grand Mouton-cuvéer kan nytes over hele verden og ved alle anledninger; i en Tokyo- eller California-stjernerestaurant, en Parisisk brasserie, en loungebar i New York eller under en piknik …

Søk

Søk