Chateau Panet

Frankrike, 2015

There are many variations of passages of Lorem Ipsum available, but the majority have suffered alteration in some form, by injected humour, or randomised words which don’t look even slightly believable. If you are going to use a passage of Lorem Ipsum, you need to be sure there isn’t anything embarrassing hidden in the middle of text.

Pris: 529

Friskhet

Fylde

Garvestoffer

Frankrike

Bordeaux

Merlot 75%, Cabarnet Sauvignon 25%

2016

0,75l / 13% / Syre: 5/gl / Sukker: 0,8 g/l

Fruktig med hint av lykkelig kvinne

Modne oster og svidd pølse

Varenummer: 12345678

Om leverandøren

Nord vest i Spania, i regionen Galicia, ligger familieprodusenten Bodegas Gallegas. Familien Arnoya stiftet vinhuset på på 70 tallet. I dag er det fortsatt familien som styrer vinhuset med stødig hånd.

Bodegas Gallegas har i dag tre vinhus i Galicia-området,  D.O Ribeira Sacra, D.O Rias Baixas og D.O Ribeiro.

Rectoral de Amandi (D.O Ribeira Sacra)

Ett av de viktigste vinhusene for regionen D.O. Ribeira Sacra. Vinhuset er omkranset av 20 hektar med vinranker.

Vinrankene ligger i stupbratte fjellsider på opptil 40% helling, der terrassene er bygget opp av steinvegger i granitt, såkalte «socalcos». Prosessen kalles “heroic winemaking”, og kan innebære timevis av klatring i fjellet for å høste inn når druene er modne. Alle druer må håndplukkes siden ingen maskiner klarer å komme seg opp fjellsidene, og i de pitoreske vinmarkene går geiter og gresser for å skape sterke og selvgående planter. Vinene som lages her er på regionens egne drue, Mencia.

Drue:

Mencia 100%

Smaksbeskrivelse

Kirsebærfarge med fiolett kant. Moden fruktaroma av bringebær og bjørnebær, med et hint av vanilje, mentol, lakris, tobakk og brent kaffe. Vinen har en godt balansert silkeaktig avslutning.

Opprinnelse og jordmonn

Bratte vinmarker i fjellsiden av Ribeira Sacra gir en mengde forskjellige topografier med tilgang til sol og jordtyper.

Vinifikasjon

Gjæret på naturlig stedsgjær, der mosten er i kontakt med drueskallet  på 25ºC i 15-20 dager, i en rustfri ståltank.

Passer til

Svin, fe, kjøttgryter

Serveringstemperatur

13-16 grader.