Tett, rødfiolett farge. Søt rødvin med en god og ung fruktighet (som matcher mat med sødme). Preget av tørket frukt, krydder, moreller, bjørnebær og kirsebær, streif av svisker, aprikos, hint av eplekjerne. Ettersmak med en tiltalende bitterhet, med toner av krydder.
”Frisk, ren og typeriktig recioto med duft av syltede kirsebær. Søt og intens i munnen, med sublim syrestruktur, flott kirsebærfrukt hele veien, stor lengde, balanserende tørrstoffer og lett bitter finish.
Fem stjerner av fem mulige (vinforum mars 2010) Godt kjøp! “Dette er noe av det beste jeg har smakt av søtvin – på veldig lenge. Den fyller munnen med masse svisker, plommer, kirsebær og sjokoladearomaer. Godt akkompagnert av fin friskhet, og godt med krydder, og andre eksotiske toner. En utrolig god partner til rike desserter med sjokolade, og selvsagt av den mørke og bitre typen. Gjerne den syndig gode desserten som kalles sjokoladefondant.”
Aase Jacobsen – VG 23. april 2010 – 93 poeng.