Erling Skakke XO
Vår akevitt Erling Skakke er en hyllest til en av forfedrene fra høymiddelalderen. Faktisk er det slik at min bestefar Einar Riber Stødle og familien Stødle i Bergen/Etne er direkte etterkommere av Erling ”Skakke” Ormsson, som var en omstridt enekonge i årene 1162–1177. Han ble født i 1115 og var gift med Kristin Jorsaldatter. Sammen hadde de sønnen Magnus Erlingsson. Erling Skakke falt i slaget på Kalvskinnet i 1179, og ligger begravet i vakre Nidarosdomen. Erling Skakke er en blanding komponert av cognacprodusenten Michel Bonnin og meg selv. Michel Bonnin produserer cognac i små kvanta og har ekte håndverk, høy kvalitet, stor smaksrikdom og elegant kompleksitet i fokus. Det er med stolthet og ydmykhet jeg presenterer Erling Skakke Cognac. Single vineyards – 100 % Fins Bois. Ingen karamellkulør – minimalt med sukker! Fins Bois (10 til 12 år gammel) Erling Skakke XO er fremstilt av godt lagrede eau de vier av beste kvalitet. Lagringen har gitt dette produktet en ren og elegant gyllen farge. Sammen med eikearomaer finnes duft av appelsin, sjokolade, vanilje og lakris. Smaken er rund og harmonisk, og den varer lenge i munn og svelg.
Kr 729,90
Horeca: Kr 563 (eks. mva)
Frankrike
AOC Cognac Fins Bois
100% Ugni Blanc
Holdbarhet: Nå og for alltid.
0,70l / Sukker: 10 g./l. – Syre: 4,8 g./l. – Alk.vol. 40 %
Lagringen har gitt dette produktet en ren og elegant gyllen farge. Sammen med eikearomaer finnes duft av appelsin, sjokolade, vanilje og lakris. Smaken er rund og harmonisk, og med en lang ettersmak.
Nytes sammen med nylaget kaffe, mørk sjokolade eller sigar. Nydelig til fersk and-og gåselever med kvernet salt og sort pepper.
Varenummer: 5915001
Kategori: BU

Søk

Søk